Bicara Hati

Bicara Hati

' Tatkala sendirian hatiku terdengar degupan cintamu... '

Sinopsis : Bicara Hati
Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya yang ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintainya.

Seminggu mengenali Zahlia,Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.

Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya tinggi dan dia tidak mengikut perjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mungkir janji. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati sebuah kisah yang dapat mengungkap segala rahsia.

Title:Bicara Hati
Edition Language:Malay
ISBN:9789831241103
Format Type:

    Bicara Hati Reviews

  • Nonie?serenity2bliss

    I remembered reading it when I was in college and thought it was okay. I remembered feeling a bit odd for not liking it more since all of my housemates were head over heels over it. After reading Adam...

  • Gobokairina

    Ni novel pertama yang aku nak review. Kebetulan novel pertama yang aku sendiri beli dengan duit pertama gajiku selepas SPM. Dan kebetulan juga ia adalah karya pertama Damya Hanna bersama Alaf 21. Kebe...

  • kuzzeen

    Naskah untuk dilepaskan; RM11.00. Pm je.... Oh my!... naskah ini adalah legend antara yang legend. Sebaris dengan naskah Ombak Rindu yang juga dikeluarkan pada 2003. Pengikut tegar novel Melayu pas...

  • haley91

    hmmm.. dah lame bace buku nie.. mybe mase form 1 dlu sbb terikut2 ngn member2 yg gian bace novel cinta mase tu.. (mase x mtg lg tu).. mase tulah, rase novel nie cam sweet sgt.. tp skang rase novel nie...

  • SS

    Rata rata, ramai yang familiar dengan novel Bicara Hati ni. Mungkin memang kalian baca novelnya dahulu atau kalian tak baca novel tapi terus tengok drama lakonan Sharnaz dengan perempuan macam muka ma...

  • Deknalee

    Bicara hati novel first yang menarik minat saya untuk membaca novel. kalau tak, jangan haraplah saya nak baca novel, dulu. pada saya, watak zahlia terlalu baik, polos. saya suka Tengku Syahran. sebab ...

  • Afiqah Azmee

    novel melayu by woman that i d love the most. yeah....

  • Najihah

    sye suke sngt cerite nie...buku ni yg pertme sye bce (buku novel)..lepas bcebuku nie...terus sye mint buku novel...=))...

  • Syaznee  Idris

    typical malay novel....

  • Zuraimah Ismail

    Saya mencari novel ni lepas tengok drama siri kat Astro Prima pada setiap hari Selasa. Alhamdulillah, terjumpa plak ebook dalam duk mencari link siri-siri yang terlepas nak tengok, so jimat tak yah be...