Jottei varjos haalistu

Jottei varjos haalistu

by

for-work,

On aika jatkosodan päätyttyä. Epävarmuus, puute ja pelko koettelevat mieliä. Erika, opettaja, tekee sitä mitä ennenkin, hoitaa ja holhoaa pikkuveljeään Juliusta, eläinlääkäriä, ja tämän poikaa.

Se ei vain nyt riitäkään. Pelottomana ihmisenä Erika ryhtyy ajasta irrallaan olevaan toimeen, herättää kauhistusta, närää, ihmettelyä ja lopulta ihailua. Sen myötä menneisyydestä nousee raamatullisen julma tarina isovanhempien kohtalosta, heidän kärsimästään petoksesta ja häviöstä. Jälkeläisille se viimein koituu voitoksi, se antaa elämäntietoa ja voimaa.

Julius koettaa kääntää selkänsä sisarensa ponnisteluille. Hän hukuttaa itsensä työhön, hummaamiseen, naisjuttuihin, ohimennen asekätkentäänkin. Silti hän jos kuka elää ihmisiksi elämän jatkuvassa, ankarassa paineessa.

Syvä tragiikka ja riemukas komiikka kulkevat kirjassa rinnakkain. Eeva Joenpelto liikkuu omimmassa maisemassaan. Hänen henkilönsä ovat tylyn huumorin läpi nähtyjä aitoja ihmisiä. Maailma näyttää heille monet kasvot, mutta elämän ankaruudessa on myös sen komeus.

Title:Jottei varjos haalistu
Edition Language:Finnish
ISBN:9789510139424
Format Type:

    Jottei varjos haalistu Reviews

  • Reta Anna Maria

    Yksityiskohtainen, raadollinen ja tunteikas. Romaani kertoo Kuovinojan sisaruksista, joiden suvussa on iso trauma: heidän isänsä on nuorena ohitettu perheen esikoisena perinnössä. Tilan perinyt n...