Pesem sem : razumljive pesmi za nerazumljive čase

Pesem sem : razumljive pesmi za nerazumljive čase

by

poetry,

So vrhunske pesmi, ki se jih zavoljo njihove univerzalnosti in neposredne dostopnosti učijo osnovnošolci na pamet. In druge, drugačne pesmi, ki spreminjajo življenja najstnikov in odraslih bralcev. Obstajajo pa tudi pesmi, ki so oboje, dostopne in očarljive, mnogopomenske in zapomljive, pesmi za vsakdanjo, čim bolj pogosto in preprosto rabo. Takšne pesmi prinaša antologija Pesem sem v izboru univerzitetnega profesorja slovenistike dr. Igorja Sakside in pesnika Aleša Štegra.
Knjiga zbira pesmi preko sto pesnic in pesnikov, nastalih v zadnjih petdesetih letih, plejado ključnih, prepoznavnih glasov slovenske in svetovne književnosti. Pesmi so uvrščene v tri razdelke: pesmi o ljubezni, pesmi o potovanju v neznano ter pesmi o poeziji sami, o ustvarjanju in deloma oporekanju realnosti. Pestro bralno doživetje poezije je ključni namen zbirke, ob pesmi pa urednika vpletata tudi nekaj navedkov iz besedil o poeziji in sproščen dialog, ki napeljuje k prebiranju in premišljevanju poezije, odpira horizonte in vzbuja skomine.
Skupaj s sodobno likovno opremo (fotografijami) bo antologija brez dvoma svojevrstno, novo in vznemirljivo popotovanje po poteh in razpotjih sodobne poezije – nanj vabi predvsem mladega bralca (najstnika), a nič manj tudi vse njegove starejše bralne sopotnike.

Title:Pesem sem : razumljive pesmi za nerazumljive čase
Edition Language:Slovenian
ISBN:9789612843953
Format Type:

    Pesem sem : razumljive pesmi za nerazumljive čase Reviews

  • Barbara

    Razumljive pesmi za nerazumljive čase lahko jemljete večkrat. Pred jedjo, po jedi, pred kavo, med čakanjem v vrsti, na vlaku, v parku, ob gledanju poročil ... Konceptualno je sveža, oblikovno pol...