Panahan Cinta Mr Agoraphobia

Panahan Cinta Mr Agoraphobia

Pertemuan pertama di antara Thalia Aysara dan CEO Al-Hayyan Group, Tuan Faleeq Al-Hayyan telah mencetuskan salah faham hingga menyebabkan Tuan Faleeq mengelar Thalia pencuri manakala Thalia pula menggelar Tuan Faleeq sebagai penculik.

Walaupun mereka saling bercakaran namun, Tuan Faleeq telah membantu membebaskan Thalia daripada cengkaman Abang Joe, lelaki hidung belang yang beristeri dua.

Kebarakan di kilang Al-Hayyan Group telah menyebabkan Thalia secara tidak sengaja menjadi penyelamat Tuan Faleeq. Dan mereka bertemu semula ketika Thalia menjalani latihan praktikal di Al-Hayyan Group. Kala itu, Tuan Faleeq sedang menghidapi agoraphobia.

Lelaki itu kini sering diserang panik apabila berada di luar rumah dan tidak betah berada di khalayak ramai. Tapi, apabila berada dekat dengan Thalia, dia terlupa dengan penyakitnya itu membuatkan keluarga lelaki itu nekad untuk menjodohkan mereka berdua dengan harapan Tuan Faleeq akan sembuh seperti sediakala,

Termakan budi dengan Tuan Faleeq sekeluarga menyebabkan Thalia rela disatukan dengan lelaki itu. Motif Thalia cuma satu. Mahu Tuan Faleeq sembuh dari penyakit agoraphobia yang dihidapinya.

Bahtera rumah tangga dilayarai dengan rasa gugup dan kekok pada mulanya, tetapi bercambah menjadi hubungan cinta yang mengasyikkan. Bahagia yang terbina diuji saat rahsia silam yang melibatkan dua keluarga ini terbongkar...

Title:Panahan Cinta Mr Agoraphobia
Edition Language:Malay
ISBN:9789671540879
Format Type:

    Panahan Cinta Mr Agoraphobia Reviews

  • heril azwan

    PANAHAN CINTA MR AGORAPHOBIAby Suri RyanaThalia Aysara, yang masih belajar tapi terpaksa membayar hutang kepada Abang Joe semata-mata ingin membiayai pembedahan ayahnya. Pertemuan dengan Tuan Faleeq, ...

  • Madam Lola

    Honestly, ML tak suka. Ketebalan novel ini hanya menjanjikan berat diusung ke hulu ke hilir. Awal cerita memang bagus... perkenalan dan pertemuan antara Thalia dn Faleeq berlaku dlm suasana yg normal....

  • AK

    My first read by Suri Ryana & I’m not disappointed. Faleeq yg kaya raya, handsome, brjawatan tinggi (u name all the cliche traits of a hero novel) brjumpa dgn Thalia, si pljr yg hidup susah, a damse...

  • Wan Amalyn

    2 1/2**Ada yang kurang berbanding dengan karya penulis sebelum ini. Atau...Hanya saya yang rasa sedikit bosan tatkala menekuni naskhah ini???.......

  • Ogy Yusof

    redha je walaupun ada sedikit mukasurat missing dan ada yang berdouble. tak cacatkan pembacaan. silap sendiri, tak check mukasurat buku. agoraphobia, panik bila berada di tempat terbuka ya? pemahaman ...

  • Ella

    Tak berapa nak masuk dengan cerita ni selain tentang agrophobia Faleeq. Saya lebih suka Kimchi dan Klik....

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh PM.It was good enough for the most part. Tapi N rasa after awhile, cerita ni dah jadik agak monotonous, espec...

  • Wan rohani harun

    (edited)1.5 stars. The story was quite long. Could have ended at 500 pages but instead it dragged on until 800++ .... I picked up this book because of pengantin musim salju. I guess the previous book ...

  • Jessica

    2020 #2Novel kedua habis time PKP ni. Hahahaah...Kak Suri antara my favourite novelis. Macam biasa jugak Kak Suri punya hero so sweet. Tuan Faleeq ada Agoraphobia selepas trauma dalam kebakaran kilang...

  • CrystalGrey

    kali ni buku lebih intipati and lebih sweet...