Kanvas

Kanvas

If love is a mystery, would you risk yout heart trying to solve it?"
.
.
.
Bagi Ed, melukis adalah jiwanya. Cuma lukisannya bukan lukisan biasa-biasa. Lukisan dia 'hidup' hingga menyebabkan orang sekeliling takut dengannya. Ed tidak ambil kisah dengan pandangan orang lain asalkan hidup dia tenang. Tapi, apabila salah satu lukisannya tiba-tiba jadi nyata, ketenangannya mula berkocak.
.
Bagi Kara, hidupnya bahagia bersama ayah yang penyayang dan teman lelaki idaman ramai. Namun, segalanya musnah kerana sebuah tragedi. Tragedi yang buat dunia Kara dan Ed bertembung.
.
Bersama, mereka mula mencari jawapan kepada setiap misteri dan persoalan. Persoalan yang tiada sesiapa tahu jawapannya dan misteri yang tiada sesiapa pun pasti penyelesainnya.
.
Tiada sesiapa, kecuali kanvas lukisan Ed.
.
.
.
"You, me and a mystery to solve."

Title:Kanvas
ISBN:9789671537015
Format Type:

    Kanvas Reviews

  • Zairaidah Abu Hassan

    Teringat drama W ~ Two Worlds di mana lukisannya juga hidup. Kisah yang agak tragis. Tapi aku tak puas hati kenapa Rafat berperangai macam tu. Mesti ada sebab. Takpun dia memang dah ada mental problem...

  • heril azwan

    KANVASby AyumiKebahagian Kara bersama kekasihnya, Alzam direnggut apabila Kara bangun dan melihat mayat Alzam disebelahnya. Lebih memeningkan, Kara langsung tak ingat aoa yang jadi malam itu dekat air...

  • Nadhiah Aida

    gila tricky punya plot .... tak sangka ada lagi ke lelaki kejam kat dunia ni? ada kot cuma belum masuk dalam newspaper kot ...kalau baca ni memang tak sangka gila ... boleh nganga mulut masuk lalat ko...

  • Tiara Sapphire

    cerita yg menarik dan penuh misteri. dari awal aku tak boleh nak teka atau maybe tak nampak pembunuhnya siapa. bila semua terbongkar memang kagum juga sebab di sebalik kisah ada lagi kisah, ingatkan d...

  • Ogy Yusof

    cerita, bila bermain dengan garis masa ni sebenarnya mencabar. mencabar buat si penulis untuk menyusun plot cerita dan mencabar buat pembaca untuk terus menekuninya. buat akak yang dah tua ni, kalau c...

  • Sha Mohamed

    Pembongkaran kepada suatu kisah yang sangat menyedihkan.. Bagaimana manusia sanggup memanipulasi perasaan manusia lain demi kepentingan diri sendiri.. Penulis berjaya memainkan perasaan dan emosi Sha....

  • Kamalia Ramlan

    Plot idea yang menarik tetapi... kejutan demi kejutan sebenarnya secara tak langsung telah diberitahu oleh penulis melalui bab-bab sebelumnya. Ada beberapa babak yang memberitahu dan kurang menunjukka...

  • Jean Fernandez

    I guess, I have never been disappointed by any Novels by Prolog Media. This is one to be read. My favourite has to be Ed ♡. Love the way she describes his drawing, yet his way of looking for inspira...

  • Hidayah Fauzi

    A good book. Really a good book. Paling best dan misteri sekali part mayat siapakah di dalam longkang tersebut. Haha. Memang misteri habis laa setiap bab (hampir. haha) And Ed is just a nice name. Rea...

  • Amiza Aqiela

    Fuuhh bestt! Tak sia2 beli semalam. Sedap rasa baca buku panas2 beli dari kedai. Taktau kenapa before ni saya tak pernah ambik kisah kewujudan publisher prolog media ni 😢 Baru berapa minggu lepas r...