Wanita Terakhir

Wanita Terakhir

“You rasa, marah yang selalu you bawa tu marah terkeji atau marah terpuji?” – Nuryn Nafeesa.

Yang suka marah itu ialah Fahim Aiman. Yang sangat beku itu juga Fahim Aiman. Dan yang mulut tidak ada insurans itu juga Fahim Aiman.

Nuryn yang sederhana, tapi sangat istimewa di mata semua. Cuma Fahim yang tidak pernah mahu mengakuinya. Cuma Fahim yang cuba menidakkannya.

Namun, bila tiba detik di mana dia perlukan pertolongan, Nuryn lah orangnya yang dicari dan Nuryn lah orangnya yang hulurkan tangan.

“Kita nikah. Let’s do it for Fikri.” – Nuryn

Mengahwini Nuryn demi orang lain? Kalau ditanya hati, dia tidak sanggup. Tapi demi menyambung rantaian kasih yang ibu tinggalkan, Fahim akur.

“Esok I uruskan borang. Kita nikah.” - Fahim

Tiada cinta di hati Fahim buat Nuryn tapi kenapa bila Nuryn rapat dengan Ricky, hati dia jadi cemburu? Dan siapa sebenarnya Reena di hati Fahim?

“Fahim itu bekunya seperti ais, kena caranya pasti akan mencair.” – Nuryn
Berjayakah Nuryn Nafeesa mencairkan hati beku seorang Fahim Aiman?

Title:Wanita Terakhir
Edition Language:Malay
ISBN:9789670718880
Format Type:

    Wanita Terakhir Reviews

  • Ras

    Untuk olahan, kadang-kadang saya terkeliru siapa penulis siapa penyelenggara. Kadang-kadang lah. Sebab lepas dah habis baca, masih boleh ingat penulisnya EM. Untuk kisah ini saya boleh nampak betapa s...

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM22. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)...

  • Yuni

    1. Dilema untuk pilih cover ini or cover lagi satu. Yuni tak berapa suka cover letak muka orang sebenar. Kalau lukisan, yuni still boleh terima. Okay, 50-50 but better dari fail bawah 40 kan? Tapi Yun...

  • Ogy Yusof

    pernah dengar lagu yang fattah amin nyanyi tu. sedap juga di halwa telinga. tapi, sorry. memang tak ingat langsung rentak melodi dan lirik. ada kaitan tak dengan novel ini, dari segi jalan kisahnya?ta...

  • Maslina Omar

    3.5*Ezza Mysara seorang penulis yg byk menulis ayat2/kata2 indah yg memotivasikan. Penceritaan WT tersusun dan flow juga cantik. Tentang Nuryn Nafeesa & Fahim Aiman, pasangan yg saling melengkapi kek...

  • Yazlina Saduri

    Saya suka pulak la cerita ni. Jujurnya saya fikir cover depan dan belakang dia menarik namun tak letak expectation yang tinggi. Namun, selepas selesai, saya fikir novel ini best, bahasa indah, tebal b...

  • Nir

    Nak bagi 4* sebab ceritanya ada kala sentap perasaan. tapi setiap kali tutup buku, nampak cover... terus bintang2 bertaburan. Walaupun tahu buku ni bakal di adaptasi dan pelakonnya adalah lelaki yang ...

  • Wan Nurnajiha

    Kak ngah dah lama tak baca novel sampai habis. Tapi Novel ni Kak ngah dapat baca sampai habis sebab tulisan dia besar. Hihihi. Ok, serius review. Bila baca novel ni, kak ngah tak rasa terlalu meleret ...

  •  Kak Zie

    Hmmm......

  • Ella

    LENGTHY REVIEWOk..lately mmg saya murah hati dgn bintang2..jadi novel ini saya beri 4* walaupun ada part tu saya rasa boleh di kembangkan lagi dan pengakhiran yg terlalu pendek. Progressing slowly at ...