Dr. Alpha Male

Dr. Alpha Male

Alpha Male. Kata kunci seorang alpha male adalah keyakinan! Yakin dengan rupanya. Yakin dengan gayanya. Dan dah tentulah yakin dengan percakapannya. Kalau tak, takkanlah terkeluar kata-kata ini ketika kali pertama mereka berdua berlanggar di depan sebuah kedai.

“Dah habis tenung dah? Tak nak ambil gambar ke? Letak bawah bantal. Malam-malam boleh cium.” – HILMAN UKASYAH

Wow! Speechless terus Tristin Hazel mendengarnya! Apatah lagi mulut si mamat itu menyambung.

“Lain kali jalan guna mata. Menyusahkan orang aje. Sebab tu Tuhan ciptakan mata kat kepala. Bukan kat lutut.” – HILMAN UKASYAH

Kena pula si lawannya Hazel, si kaki menjawab kelas pertama. Memang taklah dia nak duduk diam! Apatah lagi semuanya bukan salahnya.

“Cakap elok-elok sikit tak boleh ke, sedara?” – TRISTIN HAZEL

Dan beberapa hari selepas itu, rasa macam nak kena serangan jantung Hazel apabila orang sama yang dilanggar itu tiba-tiba buat grand entrance di tengah-tengah dewan kuliah. Ya… Dengan rasminya, alpha male tu dah bertukar jadi pensyarahnya.

Permulaan perkenalan mereka tak indah langsung. Kena maki, dah. Menangis, pun dah. Hubungan pun tak lebih daripada pensyarah-pelajar. Dr. Alpha Male barbarian bak kata Hazel. Sehinggalah satu malam yang membawa sisi protective daripada si Dr. Alpha Male itu untuk Hazel. Hilman selalu ada untuk memberi Hazel semangat.

Rupa-rupanya apa yang jadi itu membawa kepada pembongkaran kisah yang baru. Malam itu cumalah satu permulaan! Dan… Setelah itu Hazel selalu menjadi Damsel in Distress dan Hilman pula tak putus-putus menjadi Knight in Shining Armornya. Kerana janji Hilman padanya…

“I’ll do my best to protect you. Anything. I’ll even be taking a bullet for you.” – HILMAN UKASYAH

Namun, mampukah segalanya terbongkar? Adakah semuanya memang dirancang? Atau sebenarnya hanyalah helah untuk memperdaya?

Title:Dr. Alpha Male
Edition Language:Malay
ISBN:9789674690526
Format Type:

    Dr. Alpha Male Reviews

  • Afifah.

    Not my cuppa tea!...

  • Joy (Cheery?Reads)

    Rereading as at May 21, 2018Best, best, best. Memang tak sangka Joy akan love this story so much. I did not skip a single page or word. Hahaha....Love Hilman and Hazel. In my humble opinion, Hilman is...

  • Ganga Murugash

    This is the first romance novel I've ever read and it is the WORST (okay maybe not worst but it's definitely isn't good either)(spoiler alert)1. I'm so sick of this "hero saving damsel in distress" pl...

  • twelvejan [Alexandria]

    4 "why is Hilman so hot" stars (Warning: Spoilers ahead)If these two books (including Dheo's) were in English, it probably wouldn't get such high ratings from me. I guess it's the novelty of reading a...

  • Ms. Rye

    Salam and hi.Lmbt baca novel ni. Dah 2018. Was waiting dor dheo's. So sementara tu, capai la buku ni yg dah berabuk kat shelve. Hmmm.. anjell as usual will put a too sweet, too good to be true kind of...

  • Suhailah Iskandar

    it took me quite a while to finish this book but hey that Alpha male Hilman actually controlled my attention on from that dark night onwards. Hazel, not too kampungish name tapi suitable ahh nama ngan...

  • ilhaM

    I'm not going to write a proper review about this book . I dont want to spoil anything hehe. Just read it,you wont regret it. As good as everyone said it is...gaya bahasa anjell mmg best..x boleh nafi...

  • Limaukasturi

    No pain no gain. Beauty doesn’t reflect the brain...

  • Tinana Hmb

    Anjell’s style of jigsaw puzzle! Love it!!!...

  • Aishah

    Anjell always amaze me with her writing! Saya dah baca semua novelnya, including her 5th novel(this one). And semua best2 hehe. And idk why but when I read this novel, watak Hilman Ukasyah ni similar ...