Hero Seorang Cinderella

Hero Seorang Cinderella

Ini adalah kisah seorang Cinderella dan heronya.

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.

Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.

Macam mana Tengku Ian boleh menjadi hero seorang Cinderella? Al-kisahnya bermula pada suatu malam.

“Tips. Kalau awak ingat saya malam ni, saya pasti akan selamatkan awak.”- TENGKU IAN UZZAM

Bermulalah misi Tengku Ian untuk mendekati Medina. Terus-menerus si hero selamatkan Cinderellanya. Sehinggalah tersingkapnya satu rahsia.

“Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99.9% pilih untuk percaya.” – NURA MEDINA
“In the situation of 99.9% of distrust, I am your 0.1% that will trust you. Always.” – TENGKU IAN UZZAM

Itu janji Tengku Ian. Dan apabila Medina berada dalam situasi 99.9% itu, masihkah Tengku Ian menjadi 0.1% dia? Dan berjayakah Tengku Ian menjalankan amanah yang diberikan?

Title:Hero Seorang Cinderella
Edition Language:Malay
ISBN:9789674690076
Format Type:

    Hero Seorang Cinderella Reviews

  • Ras

    1. Buku ini dibeli masa pbakl 2016. Sekarang baru dibaca. Lama juga tersimpannya ya. Entah2 buku pbakl 2017 Dr. Alpha Male dapat baca tahun depan pula.. Target saya nak baca HSC sebelum adaptasi kelua...

  • Salwa

    *4 starsYea betul 2, saya baca buku nie sebab ada drama kat tv. Haha. Dan karya pertama Anjell. Saya dah ada buku2 lain dari Anjell. Tapi yang nie yang pertama saya habeskan. Alhamdulillah, kurang lag...

  • Yuni

    Cover - Penggunaan warna yang menarik. Dengan watak yang mempunyai banyak masalah, untuk Yuni, sesuai dengan cover yang 'kacau bilau'.Plot - Adalah lebih menarik kalau diterangkan macam mana Tengku Is...

  • Nonie?serenity2bliss

    Tak puas hati dengan pengakhiran untuk si kakak tiri tu. Dahlah jahat tahap gaban, tapi dengan mudahnya abang Medina boleh jatuh hati, siap bertunang lagi. Like seriously? What happens to family loyal...

  • SyaSya Syed Nasir

    Still love it! ❤...

  •  Kak Zie

    Boleh hadam dengan baik.Cuma sekali dua tu, tersedak jugak.Macam lain je gaya penulisan untuk novel kali ini. Dah macam terikut-ikut dengan gaya penulis lain. Aku lebih suka jika dikekalkan gaya penul...

  • Wan Amalyn

    Hhmmm... 2 1/2**Saya tak tahu sejak bila saya mula 'sangkut' dengan tulisan Anjell. Walaupun secara keseluruhannya ada banyak kurangnya pada pembacaan saya. Tapi kekurangan ini boleh diperbaiki.Saya t...

  • Ella

    Overall cite ni ok..tapi betul saya tak puas hati dengan nasib puteri..I expect her to face a bit of hard time on her own before Farizzam and family accepted her. Mungkin I dont have a big heart to fo...

  • Aisha

    I would say buku Anjell yang keempat ni memang berbeza dengan her previous book. Not much change, the sarcastic dialogue still ada don't worry and dialog terlebih gula pun ada. Apa yang saya perhatika...

  • Don ?

    Best gak~~ unfortunately dibayangi Fattah & Fazura. eh, cam hape je. Saya xle fokus kat watak Ian tahu tak? So, minus satu bintang. Tapi, Anjell definitely uolls kena baca sebab... (I can't even think...