Lelaki Untuk Zinn

Lelaki Untuk Zinn

Menangguhkan pengajian dan menjadi cikgu tuisyen dalam usia muda tak pernah ada dalam kamus hidup Zinn. Tapi, itulah yang erpaksa dia lakukan demi meneruskan legasi keluarga.

Permulaannya hanyalah biasa-biasa. Tapi keadaan berubah jadi huru-hara bila dia 'dipaksa' oleh Encik Tarmizi untuk menjadi personal tutor pada anaknya, si Ahmad Azan yang heartless ya ampun!

"Saya akan bayar lima ribu sebulan dengan syarat, anak saya wajib perfome!"

Kepala Zinn jadi senak. Kalau si anak minta diazankan, si ayah pula minta dibacakan talkin. Namun, hubungan Zinn dan Encik Tarmizi mengundang salah faham si anak.

"Saya memang dah tak ada mak tapi, itu tak bermakna saya nak mak tiri!" Azan.
"Hei! budak, awak jangan buat kelakar ya! Saya dengan papa awak tak ada apa-apa!" Zinn
"Kalau macam tu, jadi isteri saya!" Azan

Dua beranak ni memang buat hidup Zinn tak tenteram. Tak cukup bapa, anak sekali tumpang sekaki.

"Kalau susah sangat nak buat pilihan, apa kata kita baling syiling." Syiling di tangan Azan terus di lambung dan ditangkap.
"Kalau kepala apa? Kalau ekor apa?"
"If heads, I'm yours. But if tails..." Azan tak sudahkan ayatnya.
"If tails?" Zinn ingin tahu.
Tapak tangan Azan buka. Ekor!
"You're mine!" putus Azan, pasti.
"Huh!"

Benarkah Zinn akan memilih untuk menjadi milik Azan? Beza umur mereka empat tahun. Tapi kenapa Zinn rasa bila bercakap tentang kehidupan, Azan lebih dewasa dari usianya?

"Matlamat perkahwinan kita bukan untuk berfikir perkara yang sama tapi untuk berfikir bersama-sama. Will you, Zinn'?"

Title:Lelaki Untuk Zinn
Edition Language:Malay
ISBN:9789670718590
Format Type:

    Lelaki Untuk Zinn Reviews

  • Ras

    1. Pendapat saya, penyelamat kepada kisah LUZ ialah konflik di penghujung cerita. Kerana pada masa itulah saya rasa kisah ini menarik.2. Memandangkan pada babak awal lagi Zinn dan Azan ni dah kahwin, ...

  • Ririn

    Almost gave up the book. I did read it, but there were some parts that I just skimmed about and just read between the lines.The background story was very long and dragging. It took about 2/3 of the bo...

  • Ella

    Untuk saya, saya amat suka dengan chemistry antara Azan dan Zinn..tak kering gusi..perbezaan umur hampir 4 tahun dan nikah di usia semuda 17 tahun tak jadi masalah bagi mereka..Zinn dan Azan ni masing...

  • Afifah.

    Tak tahu nak bagi berapa bintang. 2.5* atau 3*Lelah. Tak kena dengan jiwa. Sampai banyak kali skip dan pernah sekali, di tengah bacaan aku boleh membelek muka depan nak pastikan betul ke naskah ini da...

  • Haq Raihah

    BEST OITTT <3 <3 <3FAVOURITE!tp cite ni sedih laa kat bhgian konflik tu :(kesian giler kat zinn n azan, kat encik tarmizi pun :(:'(...

  • Izzati Aisyah

    Finally, habis jugak baca novel ni. Congrats to kak Ezza Mysara untuk novel ke-5 ni. Memang cukup rencah. Ada ketawa, menangis sampai bengkak mata dan geram pun ada. Dari prolog lagi aku dah tertarik ...

  • Ain adawiyah

    Prolog cerita berjaya grab attention saya utk terus membaca. Disebabkan rasa curious dgn ape yg jadi between si Azan and Zinn ku gagahkan diri untuk baca towards the end.Cuma bila da hujung2 tu da hil...

  • Wanshazat

    a must read from Ezza Mysara. cukup rencah. sangat2 terhibur dengan Zinn dan Azan. lawak betol pick up line diorg ni. sweet n cute....

  • nilam

    ingtkan cite ni xde konflik...tp nak last tu.. konflik dia sampai menitik air mata... aduhaii.. kesiannya kat Zinn.......

  • W. N. Izzaty

    i'm done with LUZ...it's superb!!! konflik yang lain dari yang lainbaca prolog pon dah boleh buat tertanya tanya...apa yang jadi ngan dorang nih?Azan yang muda 4 tahun dari Zinn, seorang yang sangat m...