Sehangat Matahari

Sehangat Matahari

Secerah dan sehangat namanya, aku akan cuba sedaya-upaya untuk pergi jauh dan lebih tinggi.

Cinta dan cita-cita, mampukah digapai kedua-duanya? Percintaan Wirda dengan Razif Firman semakin hari semakin hambar apabila lelaki itu semakin berjaya dalam kerjayanya. Nak berjumpa pun kena buat janji temu.

“Kerja saya bukan macam kerja awak.”
“Setakat makan-makan tu, bila-bila pun boleh.”
“Sudahlah saya sibuk ni.” – RAZIF FIRMAN

Dalam masa yang sama, dalam pertemuan yang tidak dijangka mempertemukan Wirda dengan Adam Haikal.

“Jangan sesekali cakap awak menyusahkan saya sebab saya tak pernah rasa macam tu. Saya seronok dan ikhlas kalau dapat tolong awak walaupun untuk hal yang awak rasa tak penting.” -ADAM
“Tapi kenapa awak nak buat semua tu?” - WIRDA
“Sebab saya suka…pipi awak yang bulat!” - ADAM

Kemelut melanda satu per satu selepas Wirda menubuhkan Matahari. Adam setia di sisi, manakala Razif sibuk membina kerjayanya. Saat terlihat seorang wanita bersama Razif, Wirda masih tabah hingga akhirnya…

Title:Sehangat Matahari
Edition Language:Malay
ISBN:9789670567839
Format Type:

    Sehangat Matahari Reviews

  • Rahimah Mansor

    wah, cepatnya habis. dua hari baca dah hbs. plot yg lancar dan jln cerita yg rgn. tak berat-berat kepala masa baca. lancar ja. sehangat matahari tentang kisah wierda yg ada impian nak buka syarikat se...

  • Faradina Azlin Azahar

    manis... jatuh cinta botingket²...

  • heril azwan

    SEHANGAT MATAHARIby Tinta AnaWirda, pemilik syarikat pencetakkan yang baru bertatih. Kekasihnya, Razif sejak zaman universiti, seorang peguam, makin lama, makin tak serasi. Kemunculan Adam yang banyak...

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM13. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) I like it. Cerita yang santai walaupun ada konflik di dalam plot, tapi apabila berlatar belakangkan...

  • Amalia Masrom

    3.5 bintang. Novel ni sangat ringan. Konflik pun biasa-biasa je. Tali watak-watak dibina dengan sangat baik. Sesuai dibaca masa dalam bas, dalam train atau waktu-waktu santai yang ada. Tahniah!...

  • Eeyta

    cerita yg simple... hmm bestnya kalau dapat bf macam adam... melting habis.....

  • Jumay

    sweet.....suka sgt dgn adam yg supercool n low profile ni........

  • creme brulee

    Cerita yg sangat simple. Santai. A lil bit of bunga2 bahasa could be adapted supaya cerita bertambah seri. ...

  • mRs bOo ^_^

    simple story best suka dgn adam senyum je bila baca part dia...

  • Aezra

    Sebuah cerita yang berada dalam liganya yang tersendiri. Tahniah buat penulis! ...