Alergi Mamat Romantik

Alergi Mamat Romantik

Tapi kenapa senyumannya boleh jadi antibiotik yang menghilangkan semua alergi?
Kerjaya sebagai penulis novel separuh masa secara rahsia, hal ini membuatkan dunia Nurul Kaisara bergelumang dengan ayat-ayat bergula. Pembaca kata, hero kena sweet, barulah cerita jadi best! Tapi bagi Kaisara cukuplah jika bakal imamnya memenuhi dua kriteria.

1. Bukan kawan baik. (Pernah bercinta separuh jalan dengan kawan baik.)
2. Bukan lelaki romantik. (Lelaki mulut manis biasanya kaki perempuan.)

Lalu muncul pula peguam baru di ofis Kaisara. Habis dibangkang kriteria lelaki idaman Kaisara yang langsung tak masuk akal.

Satu insiden telah terjadi. Rupa-rupanya Arjuna ni adalah peminat novel-novel Kaisara. Notis ugutan dilayang. Kaisara kena ajar Arjuna untuk jadi lelaki romantik macam hero-hero novelnya kerana kononnya Arjuna nak jadi romantik untuk kekasihnya yang sedang belajar di luar negara. Jika Kaisara menolak, identiti sebagai penulis akan dibocorkan. Takut rahsianya terbongkar, tawaran untuk mengajar subjek ‘romantik' diterima tanpa rela.

Title:Alergi Mamat Romantik
Edition Language:Malay
ISBN:9789670890562
Format Type:

    Alergi Mamat Romantik Reviews

  • Ras

    3.8*Naskah yang banyak mencuit hati saya untuk tersenyum dan ketawa dengan telatah Arjuna dan Kaisara. Memasuki alam perkahwinan, dapat dilihat betapa bahagianya pasangan ini. Nak2 Arjuna tu memang su...

  • Yuni

    Cerita yang santai sehingga membuatkan pembaca lupa selepas habiskan pembacaan. Ayat2 pick up line yang overdose. Mungkin yuni silap. Arjuna dikatakan suami yg perfect, romantik, senang cite calon ida...

  • nilam

    Selepas Benci Amat, Sayang Sangat! ni antara novel yang menarik minat untuk dibaca smpai penghujung...TQ penulis yg berusaha menghasilkan karya yg menarik..alahaii..sweet sgt Arjuna si romantik ni..s...

  • heril azwan

    saya mengharapkan ke-elergi-an nya kepada mamat romantik tu lebih terselah dalam naskhah ni.tp, hampa...permulaa cerita memang menarik, excited je baca.. tapi makin lama makin kurang mood.. exspcially...

  • mRs bOo ^_^

    watak terlalu keanak anak kn.. permulaan menarik tapi selepas kahwin masih mcm itu mmg MB terus tutup saja.....

  • Jumay

    suka sgt2.....comey je...sweet je....suka dgn arjuna yg romantik.......

  • rara

    tak abis pun baca.....

  • Izzati Aisyah

    Habis baca dah lama, baru sekarang nak review. HeheheKredit lebih sikit nak bagi kat Arjuna. Sweet sngat. Melting jap baca. Dari awal dia nak mengurat Sara sampailah kahwin, still caring terlebih. Sam...

  • Syikin

    Best......

  • Suria A.Rahman

    Pertama kali baca karya penulis ni rasa2 nyalah. Not to bad. #PickUpLine...