Lamaran Untuk Teman Hati (L.U.T.H)

Lamaran Untuk Teman Hati (L.U.T.H)

Tinggal sebumbung dengan Tengku Luth Daniel a.k.a jejaka Idaman Malaya? Itu kejutan yang Uzma [email protected] terpaksa terima demi mencari duit poket sementara cuti semester dan juga demi sahabatnya, Tengku Hasya.

Kali pertama melihat Uma, Luth tak rasa apa-apa. Hari-hari jumpa, di rumah dan pejabat, hatinya mula tergoda dan dia mula jalankan misi menggoda.

“Uma... please don’t call me Tengku anymore.” - Luth

“Panggil Tengku lagi romantik...” - Uzma

“Hah? Kalau nak romantik baik panggil I, sayang. Lagi I suka!” - Luth

Bila Uzma dah mula suka, ada pula halangannya. Bonda tersayang dah ada pilihan sendiri untuk si anak. Pilihan yang mereka berdua ada, hanya kahwin secara sembunyi.

“Luthhhh...”

“Yes... I love you too, sayang...”

“No!!! I’m not telling you that lah... Hish!”

“Eh bukan ye?”

Luth memang nakal, tapi dia tahu kawal diri. Luth memang anak emak, tapi dia ada pendirian sendiri. Luth memang keras hati, tapi dia sweet dengan caranya tersendiri.

“Just stay with me. Whatever happens, I will always be with you, sayang!” – Luth

“Hmm... saya cuma ada masa sebulan je lagi nak bersama dengan awak, Luth.” – Uzma

Kenapa sebulan? Kenapa tidak selamanya? Apa sebenarnya yang terjadi pada perkahwinan mereka? Ikuti L.U.T.H untuk mengetahui kisahnya.

Title:Lamaran Untuk Teman Hati (L.U.T.H)
Edition Language:Malay
ISBN:9789670718095
Format Type:

    Lamaran Untuk Teman Hati (L.U.T.H) Reviews

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM17. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Bak kata orang Jepun, "Kawaii!"Pada N, L.U.T.H. is much better than Dia...Mr. Model. There's not a...

  • Kamaliah

    well!! if i thought DMM is full of sweetness, then LUTH would be overflowing with granulated sugar. not brown sugar mind uuuu but granulated sugar... having said this, i had a great time reading this ...

  • Yuni

    First time baca buku dari penulis ini. So tak boleh nak bandingkan dengan novel2 dia yang lain. MUNGKIN akan try cari novel2 nya sekiranya ada kesempatan. Too much sugar, sweety. Takut obes je nanti. ...

  • Hajar

    16-09-2014:Tentang L.U.T.H1. Masih ada yang mengingati Tengku Luth Daniel (Luth) teman baik Mika dalam kisah Dia...Mr Model? Haaa, kali ni penulis bawa kita mengenali Luth pula. 2. Luth yang kita kena...

  • mRs bOo ^_^

    hai...LUTH LUTH LUTHhehehesaya suka la cite ni much much much much better dari DMMLUTH tidak terlalu fantasi story dia mcm hero n heroin yg mmg wujudLUTH not 100% perfect ada kisah silamUMA just a sim...

  • nurazirahvu

    it is just me or what ?bgi sya jln cite ne biasa2 je mcm dia mr model but a little bit better than DMM. just like what i always say .. x de magnet jiwa sya dgn novel ni..pda yg ska novel yg sntai n tk...

  •  Kak Zie

    Dalam kehidupan yang sebenar, aku tak suka kawan sebaya aku jadi kakak ipar.. Dalam novel takpe, aku boleh je baca... :)p/s: Nak letgo novel ni. Jika berminat, boleh hantar mesej di facebook. https://...

  • Issofea Keisha

    Love u till heaven(LUTH) n u're my angel (UMA) sweet sgt nama panggilan si suami dn isteri... Mmg serius best citer ni...selepas DMM, FM wawa sekali lg berikan hadiah kpd pembaca, cerita yg sweet berg...

  • W. N. Izzaty

    [BOOK 27]LUTH (Lamaran Untuk Teman Hati) by Wawa Taufik. .Sukaaaa!!!! .Ni cerita tentang Luth dan Uma. Luth yang pernah khilaf, terpaut hati pada seorang gadis yang sangat naif dan suci. Boleh tak ku ...

  • SS

    Katanya ini kesinambungan Dia...Mr Model. Masalahnya saya tak baca lagi yg tu terus sambar novel LUTH ni. LUTH ada sejarah hitam la before this which is dia ni kategori playboy la. Masuk kelab malam &...