Ombak Rindu

Ombak Rindu

' Rinduku umpama ombak yang tak berhenti..
Kasihmu bagai pantai yang setia menanti... '

Sinopsis : Ombak Rindu
Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Title:Ombak Rindu
Edition Language:Malay
ISBN:9831240299
Format Type:

    Ombak Rindu Reviews

  • cheryna27

    It is very hypocrite of me to say that I love this book tremendously. Yes, I like books. Yes, I read this book. But I can't say I read this book and I like it. Sorry. I hate cliches.I have finished th...

  • Joy (Cheery?Reads)

    Best giler novel ni..I orang cina tapi I suka baca novel-novel melayu..kawan I pinjam novel ni kat I semasa I tingkatan dua...addicted giler I kat buku ni..and few months ago I masih ingat novel ni da...

  • Nur Fathiah Zahri

    IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan ...

  • raindropsandroses

    WARNING! IRRELEVANT COMPLAINTS/RANTINGS ABOUND! I don't even know why I bother to read malay novels. I won't like it, I tell you! Mostly because the books themselves go on FOREVER with the most boring...

  • Artha Reizha

    ok jgak nie ceta... kta hrus kuat dlm mnjalani khdupan kta.. Allah xkn prnh brhti mnduga kta dan Dia xkn menguji kta melebihi kmampuan kta... so,mmg kta kna ajr diri kta r tuk jdi kuat... klu x..mmg k...

  • Farahana

    i love this book very much...it teach me how to appreciate love and it is hard to win someone's heart...this book is very special to me because when i started reading it,a lot of miracle in love happe...

  • Yazlina Saduri

    Famous sungguh tajuk ni kan, sebab movie Dia agaknya. Saya rasa getaran yang significant juga bila baca kisah Izzah. Memang geram sungguh dengan manusia manusia seperti Pak Cik Taha dan isterinya. Sem...

  • SS

    Before di adaptasi. Ika suka novel Ombak Rindu ni sebab watak Izzah yang sangat la penyabar gila ish ada lagi ke perempuan sepenyabar Izzah tu zaman sekarang. Haha.Waktu ika baca buku ni, ika masih di...

  • Ain

    Tajuk buku : Ombak RinduPenulis : Fauziah AshariKeluaran : Alaf 21Halaman : 563 m/sUlasan Ain Sabrina :Ombak Rindu mengisahkan tentang Izzah , gadis yang dijaga oleh Pak cik Taha setelah kematian ibu ...

  • Diya Nordin

    Kalau dulu; zaman ketika saya masih lagi anak-anak; saat buku ini saya ladeni; saya tak akan pernah teragak-agak untuk memberikan 5 bintang ke atas buku ini.Tapi sekarang; pada usia dan kematangan sep...