Cinta Kita

Cinta Kita

Lama hidup sendirian setelah pemergian Dahlia, Khalish jadi lupa cara bercinta sehinggalah Qistina hadir dalam hidupnya. Qistina yang matang, Qistina yang penuh dengan adab sopan dan yang penting Qistina kaya dengan kasih sayang menarik Khalish untuk jatuh cinta sekali lagi.

“I think I have fallen in love with you.”- Khalish

Qistina angkat muka dan air mata sudah mengalir di pipinya. Sungguh, dia memang mengharapkan ucapan itu dari Khalish.

“Please don't cry, Qis. Marrying me can't be that bad?” - Khalish

Perkahwinan mereka memang membahagiakan. Khalish yang penyayang, sering buatkan Qistina terbuai dengan setiap perlakuannya.

“Hmm.. bagi abang peluk sayang kejap. I need to recharge my batteries.” – Khalish

“I am truly blessed to have you. Abang tak pernah sangka yang rasa bahagia ini akan jadi milik abang sekali lagi.- Khalish

Namun, bahagia milik mereka hanya sampai dipertengahan jalan. Ujian yang melanda, hampir membuatkan mereka tewas.

“I want you to terminate the pregnancy. Faham tak ni?” - Khalish

“Qis faham. Tapi Qis tak boleh.” - Qistina

“Then you don't love me! It is as simple as that, Qistina.”- Khalish

Qistina sudah mula menggeleng. Tidak mungkin. Apa sebenarnya yang terjadi sehingga Khalish yang penyayang sanggup meminta Qistina menggugurkan kandungannya? Apa akan jadi bila Qistina tetap dengan pendiriannya dan Khalish mengambil keputusan meninggalkan rumah untuk mencari ketenangan?

Title:Cinta Kita
Edition Language:Malay
ISBN:9789671226735
Format Type:

    Cinta Kita Reviews

  • Cikgu Izanorliza

    TAJUK NOVEL : CINTA KITAPENULIS: SUZANA SULAIMANHARGA: RM23 00TAHUN TERBIT : 2014PENERBIT: IDEA KREATIF Sebuah kisah cinta yang romantis! Cinta kita ialah sebuah kisah cinta biasa tetapi kisah cintany...

  • Hajar

    03-02-14:Suka cerita ni sebab: 1. Kisah cinta yang biasa. Tak digambarkan terlalu bombastik. Khalish, seorang bapa tunggal bertemu anak gadis lanjut usia (Qistina) gara-gara anak kesayangannya, Husna ...

  • kuzzeen

    Ehhhhh..... apa jadi ngan GR?Actually buku ni dah lama baca, dah lama uptade, dah lama let-go.... tetiba rekodnya hilang daripada pandangan. Misteri nusantara betul! Mungkinkah review ku sudah dibuang...

  • Mai

    Kisah yang menarik sgt menarik,rasanya tiada siapa pun yg tidak akan jatuh suka dengan kisah ini.Tapi penggunaan Bahasa Asing yang agak over-dose menganggu penghayatan....

  • Asmar Shah

    Pada mulanya saya nak bagi 4.0* tapi saya tolak 0.5* ke dalam laut!Jadi keseluruhan untuk buku ini 3.5*.Sebab? Hampir tujuh puluh peratus dialog yang digunakan oleh penulis menggunakan bahasa inggeris...

  • Sj Sab

    Tajuk Novel: Cinta Kita.Penulis: Suzana SulaimanTerbitan: Januari 2014, Idea kreatif PublicationCINTA KITA…..CINTA URBAN DUDA & DARA QISTINA…. Menginjak umur 35 tahun masih lagi solo… masih tida...

  • W.Noraini

    Cerita yg menarik dan susunan plotnya juga bagus .... tetapi saya tak boleh bg 5* utk buku ini...hanya 4* sahaja. Ini kerana, penulis terlalu banyak menggunakan bahasa inggeris dalam novel nya ini. Te...

  • Ctsue

    5 point yang saya dapat sy rasa sms membaca CK.1) Permulaan cerita, sy tertarik dgn si comel, Husna. Disebabkan Husna la, scr x langsung Khalish dan Qistina berhubungan. Terharu sgt part si comel ni ...

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM12. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) N rasa ia agak lain dari novel2 melayu yang pernah N baca kerana isu yang dibangkitkan di sini adal...

  • Harnani Husin

    4.5*Cerita duda anak 1-suka cara Khalish ajar nak dia walaupun tanpa isteri tercinta-suka watak Husna..comel ja-suka watak Qistina juga-ayat 'gula-gula' Khalish hehe cair Qistina.paling suka baca buku...