Eksperimen Cinta

Eksperimen Cinta

Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri. Dan tak sangka pula Tengku Aaron ini memang gila orangnya. Sangat-sangat tak terduga sikapnya. Kalau tak gila, apa perkataan paling sesuai nak digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin padahal kenal tak sampai dua jam?

Demi syarikatnya, Damia buat keputusan gila juga! Tak ada jalan keluar melainkan cakap, “saya setuju!” Damia letakkan syarat dengan harapan Tengku Aaron batalkan niatnya.

“Awak jangan menyesal pula kahwin dengan saya. Sebab saya ni pisau cukur...”

“Oh, ya?! Kalau cap Gillete Mach3 Turbo, aku lagi suka. Kikislah banyak mana harta aku. Aku tak kisah. Harta aku bertimbun-timbun…”


Gagal dan gagal. Akhirnya bersatu juga! Bagi Tengku Aaron semuanya tak lebih daripada sebuah eksperimen saja. Dan bagi Damia, selagi belum lafaz talak terucap, selagi itulah maruah Tengku Aaron akan dijaga. Berjayakah Tengku Aaron Shah meneruskan eksperimen cintanya?

Title:Eksperimen Cinta
Edition Language:Malay
ISBN:9789670246529
Format Type:

    Eksperimen Cinta Reviews

  • Gobokairina

    Menarik. Cukup satu perkataan kalau nak aku simpulkan selepas membacanya. Sebagai orang baru dalam industri, karya penulis tidaklah menghampakan. Walaupun pada dasarnya, tema ceritanya tersangatlah kl...

  • nilam

    Tamat sudah!!! apa yang boleh saya katakan..Eksperimen Berjaya! Mereka bahagia..walaupun pada mulanya sorang kutub utara n sorang kutub selatan..Rasa2 nya..novel sekarang ni suka buat watak utama yang...

  • Nonie?serenity2bliss

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Permulaan yang menarik cuma towards the end tu, N dah mula rasa surut. Rasanya some parts boleh ...

  • Mai

    Rasanya kisah ini memang boleh dikatakan merangkumkan semua kisah kahwin paksa-rela yang pernah dibaca sebelum ini,tapi bila hati dah suka siapa kesah semua itu.apa yang buatkan novel ini menarik tak ...

  • Ririn Aziz

    3.5 bintangFuhhh...akhirnya berjaya juga menghabiskan bacaan buku setebal 843 muka surat ini.Tengku Aaron yang berdendam bila Seri yang dicintainya curang dengan kembarnya sendiri, Tengku Andrean. Lan...

  • Hajar

    3.5*Kerana kecewa bila Seri Husna (bekas teman wanitanya) berkahwin dengan Tengku Andrean Shah (adik kembarnya), Tengku Aaron Shah (Aaron) memang dah tak percaya pada cinta. Selama ini, perempuan di s...

  • Cik Pah

    Semacam ada rasa tak kena sahaja watak dengan pangkat dengan umur dengan taraf pendidikan dengan status dengan keturunan. ...

  • Don ?

    Mudah dan menyegarkan. Baca bab awal kat blog tahu...menarik sangat. Lepas itu ingat nak tunggu beli nanti, alih-alih ada orang dah beli dulu. Terima kasih kat dia.Saya menghabiskan buku ini semasa ot...

  • Yuni

    Pheuw berjaya juga aku habiskan dalam masa less 12 hours. oklah. even tema dia mmg dah biasa tp penulis berjaya buatkan aku masih gigih habiskan novel ni juga. so not bad untuk karya pertama beliau. t...

  • Rinn Ramli

    Can't say much... aku terlalu terpengaruh dengan dramanya di TV. Both version okeh. :-)...