I Love You, Stupid!

I Love You, Stupid!

KISAH KEMANUSIAAN YANG PENUH DENGAN KASIH SAYANG. Perjalanan hidup Iris mencari jawapan kepada rasa sepi dan tidak berpunya yang sering bertandang dalam hatinya.

Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!

Aidan? My main course yang sangat menyelerakan!

“Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan

Abang pedas? Eye Mo aku!

“Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris

“Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...” – Abang pedas

Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect!

“Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris

“Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim

Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya!

“Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…”

“Dan apa?” - Firman

“Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris

Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.

Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar.

“Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.”

Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta…

“Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…”

Title:I Love You, Stupid!
Edition Language:Malay
ISBN:9789670246321
Format Type:

    I Love You, Stupid! Reviews

  • Sha Mslvoe

    Cinta itu fitrah. Cinta itu anugerah "Ikut saya.”“ Ke mana?”“ Ikut saja!Kami sampai depan motornya…wow! Kawasaki Ninja 650R Lime Green. Bertuahnya aku! Motor besar berkuasa enjin kuda r...

  • Cik Pah

    Inilah novel buat pertama kalinya diulang baca dan pastinya akan diulang-ulang lagi. Memang best dan berbaloi. Apa yang bestnya? Kupasan percintaan sangat unik. Cinta antara lelaki perempuan, cinta ke...

  • shahzy

    Alhamdulillah, akhirnya selesai juga menelaah naskah ini yg beratnya hampir 1kg!! sgt berat okay!!5*kalau dilihat dari jalan ceritanya, mungkin saya akan beri 3 @ 3.5* saja. lelah, penat, menelusuri w...

  • kuzzeen

    Aku yang stupid bila membaca ILUS! Sebabnya:-1) X sabar.... tebal sangat, so aku hanya 'membaca' apa yang ingin aku 'baca'. Aku nak tahu apa sebenarnya cerita Firman dan Iris, aku nak tahu siapa baby,...

  • Deknalee

    Novel ni... First time baca enovel (kat P2u) yang membuatkan hati terloncat2 nak baca bab seterusnya. I give five stars sebab penelitian, penceritaan yang bagus dalam novel ni. maksud saya, sangat2 ba...

  • Kamaliah

    Alhamdulillah Allah memberi ruang kepada saya untuk menikmati dan menghayati sesuatu yang indah. ILUS – abbreviation dari tajuk novel pun terasa begitu lembut dan asyik. Terbuai saya sementara. Dulu...

  • Afifah.

    Alhamdulillah. Seharian saya mengambil masa untuk menghabiskan membaca karya terbaik ini. Tidak pernah saya mengambil peluang walau sebaris ayat pn untuk membaca secara melompat- lompat, tidak pernah ...

  • Gobokairina

    Lelah. Ya, perkara paling utama yang ‘mengiringi’ sepanjang pembacaan aku adalah ini. Aku lelah kerana:-1. Bukunya yang tebal dan berat. Sah pembacaan gaya Cleopatra diharamkan ketika membaca ILUS...

  • Joy (Cheery?Reads)

    This is my first novel from Melur Jelita. Berat dan tebal giler tapi ceritanya tak meleret. The flow of the story is smooth, action packed and great characterization. Awesome!...

  • Ririn Aziz

    Alhamdulillah....Akhirnya dapat juga habiskan setelah sekian lama. Rasa macam nak buat pulut kuning jer...hehehe... ;p23 Ogos 20143.8 bintangSetelah menimbang segala faktor, saya putuskan untuk bagi r...